top of page

Om GeHo Ab

Peter Gerkman och Vilhelm Holmberg

GeHo Ab (Gerkman/Holmberg) startade 2018. Vi inledde då verksamheten kring biltvätten Renbil.ax. Vi hade båda erfarenhet av branschen och såg behovet av en högkvalitativ biltvätt på den åländska marknaden. Vårat motto för biltvätten blev "När resultatet räknas". Vi valde att investera i en tvättmaskin som ger bästa möjliga resultat. Kunden skall vara nöjd och vi ser dig kunden som den viktigaste delen i ekvationen. Förutom biltvätten, så hyr vi också ut utrymmen i Teboilhuset och utomhusplatser sedan 2018. Vi ser ett behov av kostnadseffektiva affärsutrymmen i centrala Mariehamn med klustereffekt. Dvs min affärsgranne ska kunna dra nytta av mina kunder och ur kundperspektiv blir det ett större utbud.  Vi har också bedrivit grossistverksamhet i mindre skala sedan starten och har ett brett kontaktnät bland leverantörer. 

Från och med 2023 har vi tagit steget längre och är baserade i hall A6 i Möckelö företagsby. Det ger oss möjlighet att ha en fast punkt för verksamheten och ger möjlighet att bredda verksamheten. Nu har vi en plats att ta emot kunder, samarbetspartners och också lagra och saluföra våra produkter.  Vi inleder nu med att börja saluföra eBike Charge-produkter, Snap On verktyg mm.

Att ge tillbaka

Vi ser att som företagare skall du också delta i samhällstalkan. Vi har sedan starten haft tanken att våran verksamhet också skall bidra till samhället. Vid Renbil.ax har vi haft den återkommande "Julklappsinsamlingen". I denna går 2€/tvätt under en viss tid till en bestämd verksamhet. Vi försöker hitta sådana mottagare som kanske inte är det självklara men har ett behov och en verksamhet som är viktig för samhället. Under åren har mottagarna varit bla Barnavdelningen, Palliativa, Onkologiska  avdelningarna på ÅHS, Reseda - föreningen för psykiskt välmående mfl. Vi har också varit med och sponsrat unga idrottare.

Under 2022 när Ryssland attackerade Ukraina uppstod ett stort hjälpbehov. Vi startade då insamling till Röda Korsets Ukrainahjälp med samma upplägg som Julklappsinsamlingen men insamlingen pågick under våren, sommaren o hösten. 

Välkomna!

Peter och Ville

bottom of page